12 grannar i Norrköping blev miljonärer

I dag delades 30 miljoner kronor ut på PostkodLotteriets GrannYra i Norrköping. Totalt blev 12 personer från Åby utanför Norrköping miljonärer efter dagens utdelning. Störst del av potten fick Anna Thörn som bara varit med i lotteriet i ett par månader. Hon fick en check på över 3,3 miljoner kronor.

I tisdags avslöjades det att postnummer 616 33 i Åby, som ligger norr om Norrköping, hade vunnit i GrannYran och att 226 personer skulle få dela på en vinstpott på 30 miljoner kronor. Idag samlades vinnarna på Tyska torget i centrala Norrköping tillsammans med många anhöriga, grannar och vänner för att fira.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var 616 33 XE utbrast det stort jubel bland Åbyborna i publiken. Bland lottköparna fanns 12 lottköpare som fick dela på den största delen av pengarna, 20 miljoner kronor. På vinnarnas önskelistor fanns allt från husbilar och höftproteser till bergochdalbaneresor, en häst och en båt.

Dagens största vinst gick till Anna Thörn, 48 år. När hon fick se summan på sin vinstcheck höll hon nästan på att svimma. Med 4 lotter blev vinsten 3 325 326 kronor.

– Det här är helt galet. Jag gick med i julas, köpte två lotter och vann sedan två lotter till och nu vinner jag allt det här, sa Anna Thörn.

Anna gick med i lotteriet efter att ha läst en artikel om att PostkodLotteriets överskott går till ideella organisationer. Anna berättade att hon vill vara med och bidra till att skapa ett finare samhälle och kommer därför även att skänka en del av vinsten till välgörande ändamål.

Om GrannYran

GrannYran är PostkodLotteriets extradragning som sker några gånger per år. Under året samlar lottköparen på sig andelar (tio andelar/lott för varje månad man deltar). Hur mycket man vinner i GrannYran beror på antalet andelar och lotter man har. Alla 226 lottköpare i postnumret fick dela på en tredjedel av potten, 10 miljoner kronor. 12 av dessa personer bodde i den vinnande postkoden, som är en mindre del av postnumret, och de fick dessutom dela på ytterligare två tredjedelar av potten, alltså 20 miljoner kronor.

Inslaget sänds i programmet En ska bort i TV4 lördag 25 mars kl. 19.30.

Publicerad: 13 apr 2017
Taggar: VinnareGrannYran

Vi använder cookies.  Läs mer 

Stäng